
Abans d’anar a qualsevol lloc el primer que hem de conèixer són els requisits d’entrada, no sigui que passis 15 hores en un avió perquè en arribar et facin agafar el primer vol de tornada sense haver vist res més que la sala de la policia fronterera. Per a que no et passi això, aquí t’explico els requisits d’entrada a Tailàndia i els diferents tipus de visats que pots obtenir.
Necessito visat per entrar a Tailàndia com a turista?
Primer de tot cal matisar que aquesta informació aplica al passaport espanyol (si bé per la majoria de països europeus aplica el mateix). Si aquest no és el teu cas, si us plau, mira la web del ministeri d’exteriors del teu país.
El primer pas per entrar a qualsevol país d’Àsia sempre serà obtenir el visat corresponent.
La gran majoria de països del Sud Est Asiàtic permeten l’obtenció de VOA (Visa on arrival), és a dir, gestionar-la un cop arribes a la frontera.
De fet, en el cas de Tailàndia no necessites un visat pròpiament sinó que pots acollir-te a l’exempció de visat durant 30 dies (15 en cas d’entrar per via terrestre) prorrogable uns altres 30 (no prorrogable en cas d’entrar per via terrestre). Això no vol dir que entris sense més, però sí que els tràmits administratius a fer a l’entrada es redueixen considerablement. Només cal presentar la documentació, et segellen el passaport i cap dins!
Quina documentació em poden demanar?
I sí, dic poden perquè en el meu cas no em van demanar absolutament res més enllà del passaport (si bé l’aerolínia sí que m’havia demanat el passaport COVID per a volar), mentre que altres persones que van entrar el mateix dia o el dia abans em van comentar que van haver de presentar tota la documentació. Tot depèn de l’oficial que et trobis a la frontera.
- Passaport amb data de caducitat superior a 6 mesos posterior a l’entrada
- Passaport COVID / PCR o ATK (test d’antígens professional) amb resultat negatiu i realitzat 72h abans de l’entrada.
- Bitllet de sortida del país abans de 30 dies (sobre aquest requisit ara us explico què podeu fer en cas de no tenir-lo).

En cas que no tingueu bitllet de sortida perquè teniu pensat abandonar Tailàndia per via terrestre cap a un país veí o bé simplement no teniu planning i voleu anar fent sobre la marxa, existeix l’opció de “llogar” un bitllet d’avió. No és una pràctica il·legal en cap cas i hi ha diverses empreses que s’hi dediquen. Jo em vaig decidir per OnWardTicket, ja que tenia referències d’altres viatgers. En resum, el que fa aquesta empresa és una reserva a una aerolínia (amb la data i destí que tu esculls) que es cancel·la passades 48h. Té un cost de 14€ i un cop pagat us arriba un PDF al mail amb les dades de la reserva per a que puguis presentar-ho a la frontera. És una reserva real, amb la qual cosa si volen comprovar-ho a l’aerolínia apareixerà la reserva al teu nom.
Què passa si vull estar a Tailàndia més de 30 dies?
Doncs teniu dues opcions: renovar l’exempció de visat a una oficina d’immigració o bé demanar un visat per a 60 dies a l’ambaixada de Tailàndia a Madrid (o del país en què us trobeu si aneu fent ruta) amb un cost de 35€ (el cost varia depenent del país en què la sol·licitis).
OJO que vol dir ULL! No es pot sol·licitar aquest tipus de visat via e-visa, no feu com jo que vaig esperar a última hora pensant que podria fer-ho i finalment hauré d’anar a l’oficina d’immigració per a renovar. S’ha d’enviar la documentació per MRW a l’ambaixada i tarda entre 48 i 72h hàbils, a més del temps de “transport” de la documentació. Aquí us deixo el link de l’ambaixada on explica la documentació a presentar i com fer-la arribar. El tipus de visat és Visado de Turista (sigui en la versió entrada única o entrada múltiple). Tingueu en compte que el temps d’expedició també pot variar si ho sol·liciteu en qualsevol altra ambaixada, haureu de preguntar quant tarda.
En cas que preferiu renovar l’exempció, heu de tenir en compte que no a tot arreu hi ha oficines d’immigració. Pel que he pogut esbrinar fins ara, n’hi ha a l’aeroport internacional (Suvarnabhumi), Bangkok i Chiang Mai, tot i que és possible que n’hi hagi alguna altra. Renovar l’exempció sí que té un cost, si bé no he pogut saber encara quin. D’aquí a uns dies he de fer jo mateix aquest tràmit així que dedicaré un post a explicar com fer-ho pas a pas i deixaré el link just AQUÍ.
La part positiva d’anar ja amb visat és que no t’has de preocupar de fer cap tràmit en tota l’estada, però com a contrapartida la documentació que et demana l’ambaixada és bastant extensa, mentre que per a fer la renovació de l’exempció només necessites la mateixa documentació que per entrar al país. Vosaltres decidiu!
Espero que us hagi estat útil la informació, si teniu qualsevol dubte us llegeixo als comentaris! I no oblideu subscriure-us fent servir la barra lateral i seguir-me a instagram @passejantlabarretina
Pingback: BANGKOK PER A PRINCIPIANTS (I): INFORMACIÓ GENERAL, ON ALLOTJAR-SE I IMPRESSIÓ PERSONAL – Passejant la Barretina