Per què un blog? Per què Àsia? Per què en català?

Hola! Soc en JuanluBP. He decidit agafar la motxilla, anar a recórrer el món començant per Àsia i anar-ho explicant en aquest blog per ajudar a altres persones que vulguin intentar fer el mateix. Us explico una mica com ha anat tot.

Els passos fins arribar a la decisió

Després de molts anys treballant i estudiant, sense tenir gaire temps per a reflexionar sobre què és allò que volia i què és allò que em realitza i em fa sentir ple, simplement seguint la inèrcia de la voràgine diària, va arribar una pandèmia mundial que va trastocar la vida de tothom i (a molts) ens va fer qüestionar moltes coses.

Una de les conclusions a la que vaig arribar és que, després de tots aquests anys, allò que considero realment meu i em fa ser jo mateix són les experiències vitals que he anat acumulant, no pas les possessions materials que pugui haver adquirit que, per sort o per desgràcia, no són gaires i molt menys em defineixen. Aquells moments en què considero que realment he crescut i he sentit que era allà on havia de ser han estat un cop fora de la meva zona de confort, sigui de manera física o intel·lectual, trencant barreres mentals i podent mirar el món des d’altres perspectives. Com diu una de les meves frases preferides “life begins at the end of your comfort zone”.

Llegint el paràgraf anterior ja podeu fer-vos una idea sobre per què vaig decidir agafar la motxilla i anar a recórrer món durant un temps indeterminat.

A més a més, durant tots aquests anys la meva vida laboral no ha acabat de ser mai plena. Realment treballava únicament per a guanyar diners i no perquè creies en allò que estava fent. En tenir aquesta idea, per primera vegada vaig sentir que estava creant alguna cosa realment meva i dedicant temps a allò que em venia de gust fer. I per què no intentar-ho?

Que trobareu en aquest blog?

Aquí hi anireu trobant les meves impressions personals dels llocs per on vagi passant, informació pràctica per a fer que l’organització del vostre viatge sigui una mica més fàcil i errors que hagi comès perquè no us passi el mateix a vosaltres. Però també vull dedicar temps i espai a la part humana del món, per això també hi haurà articles relacionats tant amb la cultura, religions i corrents intel·lectuals, costums i curiositats de cadascun d’aquests llocs, així com d’altres explicant i donant altaveu a aquells projectes i organitzacions que vagi visitant. No vull crear un blog només dedicat a què veure, com arribar i on anar, sinó anar una mica més enllà creant una guia més completa sobre els països pels quals vagi passant. No cal ni dir que sempre des d’una perspectiva de viatge responsable i sostenible.

Jo i la meva motxilla de diari a Bangkok

Per què Àsia?

Si bé Àsia no va ser la meva primera opció, per algún motiu la meva intuició em va dir que aquí hi havia alguna cosa esperant-me i així va ser. Ja abans d’emprendre el viatge, documentant-me sobre la història, les costums, la cultura, la religió i diverses corrents intel·lectuals amb origen asiàtic, vaig trencar moltes limitacions mentals, adquirint noves formes d’entendre el món, nous conceptes i noves percepcions que m’han fet canviar la visió de moltes coses i que han fet que, ja abans de sortir, la meva vida diària es veiés des d’un altre prisma molt més ric que l’anterior.

Per què en català tot i tenir versió en castellà?

I, abans que ningú m’ho pregunti, sí, he decidit fer-lo en català i publicar després versió en castellà, ja que porto anys dient i defensant que s’ha de crear contingut en català per a mantenir-lo viu, fer-lo accessible i encoratjar les generacions que venen a fer-ne ús. No començaré ara escrivint només en un altre idioma per molta més difusió que pogués tenir. Això no vol dir que no vulgui arribar a com més gent millor, per aquest motiu la versió en castellà de cada article.

Tingueu-me paciència que tot just començo!

Podeu subscriure-us fent servir el formulari a la dreta de la pàgina d’inici i seguir-me a Instagram fent servir el botó de l’encapçalament o buscant-me com @passejantlabarretina.

Expliqueu-me als comentaris qué us ha semblat, qué trobeu a faltar i qué millorarieu! Us llegeixo!

Deixa un comentari