QUÈ HAS DE FER ABANS DE SORTIR DE L’AEROPORT I COM ARRIBAR A L’ALLOTJAMENT

Espereu! Ja sé que teniu moltes ganes d’anar per feina, arribar a Bangkok i que us expliqui què he fet, les coses maques d’aquesta ciutat, què podeu fer vosaltres, com fer-ho i què us recomano, però abans d’anar-hi s’han de fer un parell de coses a l’aeroport. Ara us explico quines.

ON COMPRAR SIM PER A DADES MÒBILS?

Una de les primeres coses que us recomano fer en arribar és adquirir una SIM per a tenir dades mòbils i així poder fer servir Google Maps, eina indispensable.

A la sala on es recullen les maletes, només passar la frontera, ja veureu que hi ha Stands de totes les companyies. Algunes accepten targeta i d’altres no, pregunteu abans de comprar-la, ja que el més probable és que encara no tingueu Bats.

Jo em vaig decidir per TrueMove que em donava 40GB per a gastar en 30 dies per 599THB, menys de 17€. Vaig escollir aquesta pensant que probablement el WiFi de molts llocs seria bastant pobre i necessitava bona connexió, però si tornés a fer-ho ara estic segur que amb la meitat n’hagués tingut prou, ja que les connexions fins ara han estat prou bones.

Una altra opció és tenir l’app maps.me que permet fer servir els mapes de les ciutats, prèviament descarregats, sense cap mena de connexió i un cop instal·lat anar a un 7eleven a comprar-ne una. Vosaltres decidiu!

ON CANVIAR DINERS A L’AEROPORT?

La segona cosa a fer és canviar una mica de diners per a poder arribar fins al centre de la ciutat o allà on us allotgeu. No canvieu mai al país d’origen, ja que (comprovat) la taxa de canvi és absolutament horrible.

Alguns dels bitllets i monedes Tailandesos

Abans que res informeu-vos sobre quines comissions us cobra el vostre banc d’origen per pagar o retirar efectiu en moneda estrangera, a més de saber quina taxa de canvi us aplica. Els bancs “tradicionals” acostumen a tenir unes comissions altíssimes i unes taxes de canvi horribles (també comprovat).

Jo vaig decidir canviar allà 200€ i quedar-me amb alguns euros per a més endavant. Decidiu vosaltres la quantitat, però tingueu en compte que: 1. No us passeu amb la quantitat d’euros a canviar perquè us donaran un feix de bitllets que no sabreu ni on posar, 2. Sempre va bé tenir alguns euros guardats perquè en cas que us robin, perdeu la cartera o passi el que sigui pugueu estirar d’aquí.

Si heu d’estar un llarg temps com jo hi ha diverses alternatives com, per exemple, Revolut o N26 (jo tinc aquesta última i de moment estic encantat), però si veniu per poc temps el més pràctic és portar l’efectiu que tingueu pressupostat i anar canviant a mesura que aneu gastant.

Sempre s’ha dit que l’aeroport no és un bon lloc on canviar diners, però a la planta -1 hi ha una agència amb una taxa de canvi més que raonable: SuperRich, un stand taronja just davant on s’agafa l’Airport Link.

COM ARRIBAR DE L’AEROPORT DE SUVARNABHUMI AL CENTRE DE BANGKOK?

Per moure’s de l’aeroport internacional Suvarnabhumi (a 30km del centre de Bangkok) fins a l’allotjament hi ha 3 opcions:

  • Taxi/Grab/Bolt (les dues últimes són el uber o cabify que opera a Tailàndia)
  • Airport Rail Link (tren)
  • Autobús S1

En realitat n’hi ha 4, ja que també pots contractar un trasllat privat, però la descarto perquè no crec que ningú que llegeixi això ni la tingui en compte.

Depenent d’on estiguis allotjat et serà més convenient optar per una o altra, jo vaig triar l’autobús i si ets “mochilero” com jo, probablement faràs el mateix, ara t’explico per què.

AUTOBUS

Autobús S1 Suvarnabhumi – Khao San Road

Si t’allotges a Khao San Road o als voltants l’opció més pràctica és agafar l’autobús. És la línia S1 (color taronja) i s’agafa a la planta 0 de l’aeroport, seguint els cartells es troba perfectament. Té un preu de 60THB (al voltant d’1,60€), es paga al mateix autobús i té parada a la mateixa Khao San. N’hi ha cada 30 minuts des de les 6am fins les 8pm. El trajecte és al voltant d’1 hora i no té aire condicionat, però si us dic la veritat, a mi no em va semblar gens pesat. Acabes d’arribar i tens ganes de mirar-ho tot.

TAXI/GRAB/BOLT

Evidentment, la forma més còmoda és agafar un taxi i tenir la teva primera discussió amb un taxista que no vol posar el taxímetre (al post de Bangkok us explicaré la meva), o bé un Grab o Bolt on l’aplicació ja et diu el preu del trajecte abans d’acceptar-lo, si bé els peatges es cobren a part i es sumen al final del trajecte (en el cas de l’aeroport en trobes 2 + el de l’aeroport, total 75THB). Configurar l’aplicació és facilíssim tot i que necessites número tailandès, i pel que he pogut saber el preu ronda els 400 THB més peatges.

AIRPORT RAIL LINK

Per últim, hi ha l’opció del tren, la més ràpida. Tarda entre 20 i 30 minuts fins al centre, depenent de la parada, però el més probable és que hagis de fer transbord a un BTS (skytrain), MRT (metro) o autobús per a poder arribar fins al destí final. Si és BTS o MRT perfecte, però no recomano a ningú intentar agafar un autobús urbà només arribar a Bangkok, són bastant caòtics i costa bastant agafar-los i entendre com funcionen (al post de Bangkok us explico la meva primera aventureta amb els autobusos urbans). N’hi ha cada 15 minuts des de les 6am fins les 12pm i és una bona opció si t’has quedat fora de l’horari de l’autobús.

I ara ja sí… feina feta i cap a Bangkok! Però haureu d’esperar al proper post per a saber què en penso, què he fet, què podeu fer vosaltres i quins consells us puc donar. Ens llegim aviat!

Espero que hagi estat útil i, si teniu cap dubte, us llegeixo i responc als comentaris! No oblideu subscriure-us fent servir la barra lateral i seguir-me a instagram @passejantlabarretina

This Post Has 2 Comments

Deixa un comentari